Receptes per rebrotar

Text: Berta Garriga

Il·lustració: Zoe Alabart

La primavera és una època per rebrotar i omplir-nos de tot allò que volem en la nostra vida, i en què l’alimentació en pot ser aliat indispensable i metàfora. Amb l’abundància d’ingredients plens de fibra (per acabar de deixar anar), vitamines i antioxidants (per acabar-nos d’impulsar) i tot allò depuratiu i fortificant que ens aporten els verds (brots, fulles tendres…) i l’arc de Sant Martí de flors, verdures i fruites que despunten, no tenim excusa per no rebrotar amb ella. A més, ens poden servir per fer un bon àpat de Pasqua!

«Pesto» de fulles de pastanaga

Ingredients:

  • 1 tassa de pipes de gira-sol, ametlles o una altra fruita seca
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 cullerades de llevat nutricional
  • 1 bon grapat de fulles de pastanaga
  • 1-2 dents d’all
  • El suc de 1/2 llimona (o unes fulles de vinagrella)
  • Pebre al gust

Procediment:

  • Torreu les pipes (o la fruita seca triada) en una paella.
  • Combineu tots els ingredients en una processadora d’aliments fins a obtenir la textura desitjada.
  • Rectifiqueu de sal i espècies.
  • Serviu-ho en format de salsa afegint-hi una mica d’oli, llet vegetal o l’aigua de la pasta, o sobre torradetes. 

Nius de patata

Ingredients:

  • 550 g de patata ratllada
  • 1 ou
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust

Procediment:

  • Preescalfeu el forn a 180º.
  • En un bol, combineu tots els ingredients.
  • En motlles de magdalena o flam (preferiblement rígids, però, si no, ho podeu fer igualment amb una mica més de cura), repartiu 1-2 cullerades de la mescla i, pressionant amb els dits, cobriu la superfície interna del recipient amb la massa. 
  • Coeu-ho uns 20-25 minuts fins que els nius de patata siguin daurats.
  • Serviu-los farcits de pràcticament qualsevol cosa. 

Delícies de maduixa i iogurt

Ingredients:

  • 2 tasses de maduixes a quarts
  • 1 tassa de iogurt grec de cabra (o el que us agradi)
  • 300 g de xips de xocolata
  • 1 cullerada d’oli d’oliva (opcional)
  • Sal grossa al gust (opcional)

Procediment:

  • Prepareu una safata amb paper de forn. 
  • En un bol, combineu les maduixes amb el iogurt. 
  • Deixeu porcions de la barreja repartides per la safata com si féssim galetes petitones i deixeu-ho al congelador fins que siguin dures (uns 30 minuts). 
  • Foneu la xocolata i l’oli al bany maria o al microones i, un cop fosa, deixeu-la refredar uns 3-5 minuts. 
  • Traieu les boletes de iogurt del congelador i suqueu-les dins de la xocolata fins que quedin del tot cobertes. Seguidament, col·loqueu-les una altra vegada a la safata i, opcionalment, poseu-hi una mica de sal grossa a sobre.
  • Deixeu-ho refredar uns minuts a la nevera i serviu-ho (o guardeu-ho per a més endavant). 

Berta Garriga és sensibilitzadora ambiental amb el projecte @arrelsvoladores, des d’on utilitza, sovint, el gaudi dels sentits i la cuina pel canvi per promoure la transició cap a un model alimentari i de consum més sostenible i conscient.

Web: http://www.arrelsvoladores.cat

Instagram: @arrelsvoladores

Correu: berta.arrelsvoladores@gmail.com

Receptes publicades originalment al número 103 de la revista Viure en Família.

Deixa un comentari