20 anys de Viure en família!

La vostra revista ha fet 20 anys, i per això en el número de setembre-octubre hi dediquem unes planes amb col·laboracions d’antics i actuals membres de l’equip i altres persones que s’hi han volgut afegir. Aquí us n’oferim algunes perles!

 

Jo, que m’estrenava de pare, veia en el projecte uns valors que connectaven amb els meus. En una etapa de la vida en què necessites eines de tota mena, una publicació així és un regal.

 

Lluís Torres és dissenyador gràfic. Va dissenyar la primera imatge de Viure en familia

Si poguéssim definir d’alguna manera el Viure en família jo diria que és precisament això, una vivència d’amor incondicional i autèntica, on moltes persones d’orígens i pensaments diferents ens hem trobat i hem pogut viure aquesta experiència intensa i que no ens ha deixat indiferents. És una història d’amistat.

Jaume Bach és educador social a l’Ajuntament de Girona. Va ser co-responsable de l’edició i producció de Viure en família durant més de 7 anys.

 

Repasso els reportatges, les fotos, els breus, els llibres recomanats, els col·laboradors… Tots contenen una història invisible i propera.

Catalina Mas és pedagoga. Com a membre de l’Associació Néixer i Créixer de Mallorca, que durant un temps va coeditar la revista, va col·laborar-hi molt estretament.

Quinze anys després, i amb tantes voltes que fa la vida, tanta muntanya russa personal, continuo creient que és d’allò més sincer i millor que he escrit. Segueixo donant les gràcies als meus fills, els meus millors mestres de vida.

Sílvia Marty i Matas és periodista. Va ser col·laboradora de la revista i directora durant dos anys i mig

Uns continguts amb un enfocament i un llenguatge absolutament diferents dels habituals: oberts, avançats, amb un to i una mirada que consideraven els lectors persones intel·ligents. Era com haver arribat a casa.

Una mena d’escola vital de gran intensitat, un motor per fer-se preguntes i una vivíssima experiència de com de fructífer resulta fer-se-les ben acompanyada

Anna Ortiz és redactora especialitzada en textos de maternitat i criança. Va estar durant 8 anys a l’equip de redacció, la majoria com a cap, i encara hi col·labora habitualment.

El que fa especial el Viure són les persones que hi treballem

On la part humana del projecte llueix més és als tancaments de cada revista, que és on la nostra feina es converteix en artesania.

Em va emocionar rebre l’encàrrec de fer el nou disseny, tant per l’afecte que li tinc a la revista, com per la meva obsessió pel món editorial imprès.

El meu objectiu era que quan algú la tingués a les mans, plorés de l’emoció

Eudald Pla és dissenyador gràfic. Va començar maquetant la revista i des del número 50, en què va fer el nou disseny, n’és director d’art.

Aquesta revista hi entén, de passió, i jo de passió en tenia molta. I apassionada hi vaig treballar sis anys. Ser part del Viure vol dir disposar d’un altaveu per cridar allò que vols que tothom senti, i sobretot trobar-te amb persones estimades per crear un producte que vol canviar el món.

Glòria Vives és artista, il·lustradora i professora d’art. Va ser cap de comunicació i membre de l’equip de redacció de Viure en família, a més de col·laborar-hi amb les seves il·lustracions. Actualment encara n’és col·laboradora habitual.

Els continguts, la xarxa de col·laboradors, el cuidat disseny interior i les cobertes sempre  boniques i sorprenents han fet de Viure en família un referent de les  revistes especialitzades  en criança

 

Cinta Vidal Altadill és Directora d’edicions de Graó editorial.

El descobriment d’una publicació per a les famílies, que parlava de les seves veritables inquietuds, i a més es publicava en català, va ser una alegria per a l’equip de la Secretaria. Eren moments on començava a assolir-se un veritable compromís polític en el suport a les famílies.

Montserrat Tur és Advocada, mediadora i coach certificada UB. Va ser Secretària de Famílies i Infància de la Generalitat de Catalunya

Hem vist un apoderament familiar (concepte impensable vint anys enrere!) tant dels pares com dels infants. Per a mi, l’evolució de la criança de les darreres dues dècades sempre anirà lligada a vosaltres, als vostres articles.

Rosa Jové és Psicòloga, psicopediatra i escriptora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s