Els mercats europeus de Nadal

Mercats europeus Nadal

Per Joan Torres

 

Mercats europeus Nadal

 

La preparació del Nadal, l’Advent, és un temps molt especial a la majoria de ciutats europees, que afegeixen al seu encant natural aquests espais tradicionals plens de llum i tradició. Són molt més que mercats! Us n’hem fet una petita tria per fer boca.

Al blog de Viatges Alemany podeu ampliar la informació

 

Brussel·les

Els seus mercats d’advent són tot un esdeveniment, a més d’una ocasió excel·lent per recórrer Brussel·les i gaudir dels seus atractius. En les diferents ubicacions dels mercats podràs pujar en una roda (sínia) que et permetrà contemplar la ciutat des de dalt, trobar pistes de gel per patinar, etc.

Alemanya

L’afluència de públic i l’interès de la població van propiciar al segle xv que les autoritats accedissin a atorgar permisos als artesans per muntar parades en què oferir els seus productes. Així s’anirien introduint en els mercats nadalencs d’Alemanya joguines, pastissos, casetes amb castanyes torrades, teixits i tota mena de productes que sortien dels seus tallers. Entre els mercats més antics es troben el de Munic, del qual hi ha notícies ja el 1310, i el de Bautzen, el 1384. També destaquen per la seva llarga tradició les ciutats d’Augsburg (1498), Dresden (1434) o Frankfurt (1393).

Suïssa

Suïssa és un país perfecte per visitar durant l’hivern. Ajuntar el turisme tradicional amb altres tipus, com ara el de muntanya o esquí, aporten al viatger un valor afegit que no totes les destinacions poden oferir. Per això els mercats de Nadal són un motiu perfecte per anar a conèixer aquest gran país. Els mercats de Nadal a Zurich han anat guanyant importància al llarg dels anys, i s’han situat entre els més importants del país, i uns dels més visitats d’Europa. La ciutat, en apropar-se l’època d’Advent, s’adorna amb agradables llums que converteixen els carrers en una festa de llum i color. En total s’organitzen set mercats d’Advent.

Flandes

Flandes és una de les destinacions que presenta una oferta prou àmplia al visitant perquè resulti atractiva durant tot l’any. Els mercats de Nadal són el producte estrella de les dates prenadalenques. Les ciutats de la regió (Anvers, Bruges, Brussel·les, Gant, Lovaina i Malines) treballen durant els mesos propers a l’Advent per engalanar els carrers, amb activitats gastronòmiques pròpies, culturals o d’oci. Un tret característic de totes  es ciutats, és un espectacle de focs artificials que serveix per acomiadar l’any amb llums i colors.

Àustria

Els mercats de Nadal de Viena van ser, en l’origen, mercats d’intercanvi d’aliments, allà al segle XIII, i els de Salzburg tenen més de 500 anys d’antiguitat. L’època de Nadal és un dels millors moments per acostar-se a ciutats com ara Viena, Innsbruck o Salzburg, ja que al seu encant natural s’uneix la decoració nadalenca, i la il·luminació amb què guarneixen els carrers. Aquests esdeveniments son un autèntic espectacle visual.

Aquestes setmanes Viena sembla una altra ciutat, encara amb més elegància de la que mostra als visitants durant la resta de l’any. Els qui hem anat per primera vegada a aquesta capital austríaca durant els mesos d’estiu ens quedem sorpresos pel canvi que experimenta en tornar a recórrer els seus carrers durant l’Advent. La música ocupa un lloc destacat durant les setmanes prèvies al Nadal, com no podia ser d’altra manera en tractar-se de Viena, la capital mundial de la música.

Beure vi calent

Un dels hàbits que més xoquen amb la nostra cultura mediterrània és tastar el vi calent típic dels països germànics, que anomenen Glühwein. No te’l pots deixar perdre, és deliciós. De fet ja a l’antiga Roma es prenia un vi molt similar a aquest, aromatitzat amb espècies com ara canyella, cardamom, gingebre o clau.

 

Joan Torres és consultor de màrqueting en línia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s