JUGANT AMB LA LLUM, UNA MANERA DE GENERAR ESPAIS

TEXT I FOTOS: CLARA DE FERRATER

Un dormitori infantil pot ser un espai multiusos si s’utilitza adequadament la il·luminació. Les possibilitats són infinites, si ens recolzem en fonts de llum secundàries i no ens limitem a l’avorrit llum de sostre.
Una llum per a cada activitat crearà un espai més acollidor, estètic i divertit per pocs diners.
Generar ambients diferents aprofitant l’espai al màxim és possible sense necessitat de posar barreres físiques, gràcies a focus de llum que delimitaran les zones destinades a cada activitat. Els elements decoratius, fins i tot les mateixes joguines, també ens ajudaran a donar forma als ambients.

Les cantonades no són espais morts, al contrari, són genials per a les zones de contes i llibres.
Col·locar prestatges a l’abast dels nens deixant la portada a la vista, perquè els petits reconeguin fàcilment els dibuixos, els permetrà escollir tots sols, i a més estarem creant un mural ben bonic per a ells. En aquest cas recomanem col·locar un llum de pinça al prestatge o un aplic de paret, tots dos oferiran una bona il·luminació per llegir i un espai acollidor si utilitzem llum de tons càlids. En cap cas aconsellem utilitzar bombetes halògenes o d’incandescència, perquè per la seva temperatura són perilloses per als nens.

El llit o bressol és un altre espai que ens pot donar molt joc, i convertir-se en un dels preferits dels nostres fills. En aquesta zona utilitzem llums decoratius de baix voltatge per acompanyar els moments previs al son, i uns altres de més puntuals i directes específics per a la lectura. Tant durant el dia com abans de dormir, els menuts hi trobaran un espai acollidor i confortable.

Per a altres zones els flexos de braç mòbil són un comodí excel·lent que ens permet il·luminar diversos punts sense acumular molts llums. Com que es mouen fàcilment amb una sola mà, es poden usar en zones tan diferents com l’àrea del canviador, el llit o l’àrea de jocs com proposem aquest cas, en combinació amb una taula per dibuixar.
En definitiva, es tracta de jugar amb llum i jugar amb els nostres fills, aprofitant al màxim els espais sense condemnar-los a una funció única, perquè els petits gaudeixin encara més del seu espai privat.

CLARA DE FERRATER, és dissenyadora d’interiors a Vertilux i viu a Miami (EUA). clara.ferrater@vertilux.com

Deixa un comentari