REVISTA VIURE EN FAMÍLIA

Per a mares i pares: criança, educació, psicologia i salut

Plàcida nit

nit

Il.lustració: Glòria Vives Xiol

Per Catalina Mas Llull

Les circumstàncies de moltes mares i de molts pares són adverses a la criança sensible.
Les presses, el patiment per la insolidaritat dels col·legues, les injustícies, l’ofec econòmic, les llargues jornades laborals, la suma d’hores escolars i extraescolars, les pors personals, l’opressió dels traïdors i dels mediocres, les interminables gestions administratives i domèstiques, la salut feble i el cansament crònic, els embussos del trànsit, etc., s’entremesclen quotidianament i distorsionen la nostra vida de parella i la relació amb els nostres fills.

Al final del dia, amb la cuina bruta i la gelera buida, arribam a ca nostra esgotats, sense temps per asseure’ns i sense forces per acollir les alegries o les llàgrimes i les frustracions que ha patit cadascú. Però encara no han passat 24 hores des que va sonar el despertador! Després de sopar i d’arreplegar jaquetes i joguetes, i respondre aquell correu electrònic urgent, encara ens queda la nit! Set, vuit o deu meravelloses hores íntimes, privades i ben nostres que, des del silenci i la pau d’un cel fosc, ens ofereixen reconstruir el vincle per tornar a estimar i sentir-se estimats.

Durant la nit, la vida no s’atura. Ben al contrari…, a través dels somnis, la tos i fets imperceptibles, el cos i l’ànima s’expressen lliurement. La comunicació entre les persones que dormen juntes és constant, receptiva i generosa. És el moment perfecte per trobar-se, per enriquirse, per sentir, per reconciliar-se, per gaudir, per perdonar… En definitiva, per fer i sentir tot allò que el dia ens ha robat de la nostra parella i dels nostres fills.

Perquè succeeixin aquests petits miracles, és condició indispensable que les persones que comparteixen la nit siguin netes de cor. Per la seva tendresa i des de la seva innocència, els infants ho compleixen radicalment. Els adults, vençuts per les paradoxes de la vida o en lluita constant amb elles, tenim més dificultats per alliberarnos. Perquè, si en lloc d’estimació, hi ha indiferència, odi, mentida o incomprensió, la nit també ho demostrarà. És impossible dormir bé sense pau interior.

Quan acabis la paciència amb el teu fill, dorm amb ell, i la recuperaràs. Quan els nervis i l’estrès et guanyin, jeu-te de vora d’un nadó, i la seva pau t’envairà. Quan el dia no et deixi hores per estar a casa amb el teu infant, recupera el temps perdut tot compartint el mateix llit. Quan discuteixis amb la teva parella, dóna una oportunitat a les estrelles. Deixa que la placidesa de la nit faci brollar la nostra humanitat.!

Catalina Mas Llull és pedagoga.

Anuncis

One comment on “Plàcida nit

  1. Mar Riera
    23 Mai 2017

    Què bonic!!!
    Moltes gràcies…..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 18 Novembre 2016 by and tagged , , , , , .
%d bloggers like this: