Xerpes d’un apassionant viatge

Document sense títol

Com les persones que esteu subscrites al Viure en família ja sabeu, aquest  any el llibre que es regala amb la revista és escrit pel director de la revista,  Miquel Àngel Alabart, i la seva dona Eva Martínez. Es titula Emocions i família. El viatge comença a casa (Ed. Graó). Us oferim fragments del  pròleg escrit per l’Eva Bach per tal que el conegueu una mica.

Aquest llibre és una preciosa guia per a un dels viatges més apassionants de les nostres vides: el que comença a casa quan ens convertim en mares o pares. Amb el naixement d’un fill, iniciem una aventura  d’acompanyament i de descoberta que comportarà gairebé segur travessar alguns trams pedregosos i moments de dubte, però que pot representar un camí de creixement no sols per als nostres fills, sinó també per a nosaltres els pares.

En aquestes pàgines que han escrit a quatre mans, en Miquel Àngel i l’Eva  ens suggereixen i ens mostren unes quantes eines emocionals que podem  incorporar a la maleta de la vida per guiar millor els fills i filles. D’una manera clara, pràctica i amb una gran tendresa de fons, van desgranant una sèrie d’idees sobre les necessitats dels infants, la confiança, el  respecte al cos, l’autonomia i la responsabilitat, la frustració, la consciència i l’autoregulació emocional, l’autoestima, la fantasia, els contes, el joc, l’art, la meditació, la gelosia entre germans, la mort, la separació dels pares, les noves famílies i tot un seguit de qüestions essencials més, que ens plantegen i ens conviden a mirar de noves maneres, amb els ulls de dins i a la llum del cor.(…)

Al llibre hi trobareu una bona col·lecció de perles per a educar. Un petit tastet, només, d’un parell. Una que ens recorda que els fills acostumen a reflectir l’estat dels pares: Si els pares estem bé, els fills solen estar bé, ens
diuen. Una altra especialment bonica i encantadora, que ens mena a guiar-los cap a l’alegria de viure: No podrem evitar tempestes als nostres fills, però els podem ensenyar a ballar sota la pluja. I una recomanació que
no em puc estar de fer: assaboriu a fons, quan hi arribeu, la bellíssima metàfora dels còdols, tot un cant a la dignitat de l’espai únic i singular que el riu de la vida ha creat per a nosaltres i que és possible transformar i enriquir a partir de la relació amb altres còdols.

Estimats Eva i Miquel Àngel, enhorabona per aquest llibre impregnat de la vostra essència exquisida, que ens serà de gran ajut per adreçar-nos cap a maneres més conscients, més felices i emocionalment més saludables de ser mares i pares, i per gaudir d’un bell viatge.

eva-bach

Eva Bach

Pedagoga i escriptora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s