REVISTA VIURE EN FAMÍLIA

Per a mares i pares: criança, educació, psicologia i salut

Mosquits!

mosquis

El millor per prevenir-ne les picades és mantenir net d’aigües estancades el nostre entorn, i mantenir certa distància amb basses, estanys i vegetació cap al vespre, quan acostumen a sortir els mosquits, o bé ser-hi amb els braços i cames coberts.

Pel que fa a repel·lents, entre els productes naturals, els de base de citronella, d’eucaliptus o d’arbre del te són els més habituals. Es troben normalment en forma d’olis essencials (atenció, el d’arbre del te acostuma a vendre’s molt
concentrat, es pot dissoldre en altres olis o cremes). Cal escampar- los completament per la pell, ja que no s’evaporen fàcilment i per tant només tenen efecte allà on toquen directament. Una altra opció tradicional és tallar una llimona, clavar-hi uns quants trossos de clau i deixar-ho a prop del llit. L’homeopatia proposa una prevenció a base del remei Ledum palustre.


També podeu provar de crear-vos la vostra ampolla atrapa mosquits. Un mètode eficaç i tradicional que consisteix en atraure i atrapar el mosquit. Per a fer-la cal  barrejar uns 20 centilitres d’aigua, 50 grams de sucre i una cullerada de llevat. En primer lloc s’ha d’escalfar l’aigua amb el sucre i després deixar que es refredi en una ampolla de plàstic tallada per la meitat. Un cop freda s’empolvora el llevat, sense barrejar, i s’introdueix el coll de l’ampolla del revés (en forma d’embut). Aviat començarà a generar-diòxid de carboni . Posteriorment es recobreix la part baixa amb una tela negra i el parany ja estarà fet. Als mosquits els atraurà l’olor de la fermentació i es quedaran atrapats dins de l’ampolla.

Quant als productes químics, són prou coneguts. En el nostre entorn són suficients els productes amb concentracions baixes. Ara bé, igualment mireu les instruccions perquè molts no són aconsellables per a menors de dos anys. Una
proposta per disminuir-ne l’efecte negatiu sobre el cos és posar-ne només sobre la roba del pijama o sobre els llençols.

Per a les picades que ja s’han produït, immediatament després es pot posar una gota d’amoníac–amb dosificadors tipus After-bite. Si ja ha passat una estona i s’ha produït certa erupció, els gels o olis a base d’àloe vera o d’espígol van bé per alleujar el dolor i si hi ha inflamació es pot aplicar un cataplasma d’argila verda per a baixar-la.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 14 Juliol 2015 by .
%d bloggers like this: