REVISTA VIURE EN FAMÍLIA

Per a mares i pares: criança, educació, psicologia i salut

Fem la motxilla!

estiu2 056

Foto: Pau Vives

L’estiu, per a molts nens i nenes, és sinònim de campaments! L’emoció i l’alegria dels nens de marxar amb els amics a conviure a la natura i l’emoció i l’alegria de veure els fills feliços -i de trobar-los a faltar una mica- dels pares i mares. Però la nit abans s’ha de fer la motxilla! Tot i que amb els anys es va agafant experiència i pràctica, per a molts és un maldecap. La botiga de material de muntanya Brownsea ens dóna consells imprescindibles per superar el tràngol…

• La motxilla ha de portar el mínim pes possible, de manera que cal dur només el material imprescindible. Per exemple, per als més petits és recomanable que els caps o monitors portin crema solar i sabó de dutxa i antimosquits per a tothom i així no l’han de portar tots a sobre i també és més fàcil assegurar que tothom se’n posa.

• Una altra manera d’estalviar pes és demanar als responsables de l’activitat que, si els campaments duren gaires dies, s’hi renti roba. Així, a part de fer una activitat que difícilment realitzarien a casa, estalvien pes i espai de la motxilla.

• Pel que fa a les mudes, caldria portar-ne una per a cada dia dels campaments (no sorprendre’ns si torna gairebé tota neta…)

.Caldrà tenir en compte que si es fa ruta ens caldrà una capelina i si s’està en un lloc fixe un impermeable tallavents  dels que ocupen poc espai

tot el que tinc• És molt important que tothom tingui alguna manera de protegir-se el cap del sol, ja sigui amb alguna gorra o utilitzant un tapaboques. A les llargues excursions o si es passen el dia al terreny d’acampada difícilment recordaran de posar-se crema cada dues hores. Optar per un tapaboques, que pot tenir diferents usos, és més indicat que un barret ja que ocupa menys espai i si a la nit refresca pot servir per abrigar-se.

•Per a evitar haver de rentar el sac (que amb moltes rentades es fa malbé) És aconsellable fer o comprar  una funda de tela interior per al sac, ja que les rentades li resten propietats. D’aquesta manera protegim les parets del sac de les brutícies pròpies d’estar de campaments i netegem la funda cada vegada que ho necessitem.

• Al full amb la informació per marxar de campaments ens demanen coberts, plat i got? Si és el cas, caldrà decidir si portem la carmanyola sencera, amb el risc de perdre’n alguna part, o bé optem per portar un plat metàl·lic una mica fondo que pugui servir per menjar sopa o qualsevol altre plat. Els plats de plàstic no són gaire recomanables perquè són difícils de rentar i es trenquen més fàcilment.
Quan es tracta del got, sí que ens podem plantejar triar un got de plàstic dur, que serà suficient. Comprar una tassa metàl·lica seria l’ideal, però el preu no compensa el poc ús que se’n fa i les enormes possibilitats de perdre-la. Amb els coberts, tornem a recomanar els metàl·lics.

• La cantimplora forma part del material imprescindible, amb capacitat per a un litre n’hi hauria d’haver prou; com més lleugera i fàcil de portar sigui, millor.

•No oblideu la llanterna per a si es fan jocs de nit o cal il·luminar la tenda quan no hi ha llum de sol. Recomanem un frontal per a tenir les mans lliure o una  lot de maneta.

•Cal evitar la temptació de omplir la motxilla amb detalls d’últim moment. Si va una mica buida millor!

•Sobretot que cadascú es marqui les inicials amb retolador o pintaungles per intentar arribar a casa amb el material que n’havia sortit!

I sobretot no patiu gaire i gaudiu  d’algunes nits d’estiu trobant a faltar els fills i brindant per ells!

Amb la col·laboració de:

BROWNSEA

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 30 Juny 2015 by .
%d bloggers like this: