REVISTA VIURE EN FAMÍLIA

Per a mares i pares: criança, educació, psicologia i salut

Una tarda a l’escola Congrés-Indians

congres 2

Ens havien avisat que entrar en aquesta escola, Congrés-Indians, no és una visita, és un viatge. Que estiguéssim preparats perquè no en surts igual que hi entres.

La veritat es que vista des de fora vaig pensar que no era per tant…Són 4 barracons i una mica de terra…

Vam entrar com a pares a fer el curs d’educació viva que seguirem fins al juliol. En el curs estem buscant eines per a retrobar-nos amb les nenes ja que la manera com estem acompanyant ara, fruit de la pressa i del soroll, no ens convenç i volem replantejar-la. A partir de les sessions obrim el debat a casa.
Les tres primeres hores les hem dediquem a analitzar diferents tipus d’acompanyaments a infants. Les reflexions que hi surten són molt interessants i amb el pare de les criatures ens somriem …el curs promet (us convido a fer-lo !!).
L’ estona final la dediquem a visitar el centre. Una escola pública, situada en un barri obrer que aposta per un projecte innovador d’educació viva…
Entrem als barracons i ens quedem amb la boca oberta. L’escola està distribuïda per ambients. Cada ambient m’agradaria que fos el menjador de casa meva. Una estora amb coixins a terra per a reunir-se el grup, una biblioteca on els llibres es posen amb la coberta de cara als nens i no el llom (com no ho havíem pensat abans !!!) i racons i raconets a cada sala, fets amb teles, fustes i coixins per a convertir la fredor d’un barracó en una espai acollidor on hi passin vivències.

Picnik-collage1

Destaco l’ambient: “L’atelier della luce” que permet experimentar amb les possibilitats creatives, artístiques, tècniques i científiques de la llum. Em fa saltar les llàgrimes d’emoció…em venen ganes de treure’m la jaqueta i passar-m’hi una estona experimentant.. Bellesa en estat pur per inspirar els infants! Els protagonistes de l’ambient són la màquina de transparències i la taula de llum. La teoria de color en llum es fa present amb tots els plàstics i vidres de colors que es barregen… No m’imagino el que poden arribar a jugar els infants…m’agradaria veure-ho ple de nens en acció!

La visita continua per ambient de joc simbòlic, d’art, de mediateca. Els objectes que estan distribuïts per l’espai respiren…res no està acumulat o deixat sense pensar. Els llapis estan endreçats, cada color en un pot…quin gust!! No hi ha joguines de plàstic, els plats i gots de la cuineta són de porcellana, les nines de tela, les construccions de fusta. A tot arreu la natura hi és molt present…pedres, pinyes, sorra, pals… S’hi respira pau i calma, s’hi respira temps i espai.
A l’entrada de l’escola hi ha unes cadires per als pares que s’esperen. En un cistell hi ha revistes, d’ entre d’altres hi trobem un Viure, el número 33. Encantats de posar el nostre gra de sorra a un projecte tan preciós, els enviarem el número 50!

Glòria Vives

Més info: http://escolacongresindians.com/

Anuncis

4 comments on “Una tarda a l’escola Congrés-Indians

 1. Ester
  15 Octubre 2013

  Glòria que bé ho transmets!!
  Cada dia més contenta d’estar adaptant-nos a aquesta meravella d’escola.
  Ester

  • trifsticus
   16 Octubre 2013

   Gràcies Ester!! Si que és una meravella!

 2. Gema
  16 Octubre 2013

  Per sort cada cop són més les escoles que aposten per una educació diferent, i que entenen les persones d’una manera integral. Tinc la sort de portar la meva filla a l’escola infantil Waldorf de Barcelona (“Rosa d’Abril”) i estic encantada.

  Gràcies per aquest article. Tant de bó cada cop siguin més aquest tipus d’escoles que busquen quelcom més en l’educació.

  • trifsticus
   17 Octubre 2013

   Gràcies Gema!! I tant! Tan de bò sigui així!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 15 Octubre 2013 by .
%d bloggers like this: