REVISTA VIURE EN FAMÍLIA

Per a mares i pares: criança, educació, psicologia i salut

Vacances per quatre duros

peus_6894206_lS’acosta l’estiu. Teniu plans? Us donem idees per passar unes vacances fantàstiques per pocs diners.

Intercanvi de cases
Cada vegada hi ha més famílies que opten per viatjar allotjant-se a casa d’una altra família que, mentrestant, ho fa a la seva. L’intercanvi de cases guanya adeptes com a opció còmoda i segura de gaudir d’un altre país per pocs diners: poc més que el desplaçament. Internet afavoreix molt el coneixement previ de la casa de destinació –amb fotografies, distribució i tots els detalls– i també la presa de contacte, que ja no es limita a saber quatre dades bàsiques sobre la família de referència, sinó que permet entrar-hi en relació. Hi ha agències especialitzades que faciliten aquesta relació i vetllen perquè l’experiència sigui un èxit. Pel que fa al viatge, tinguem en compte que si comprem els bitllets amb antelació en podem trobar de més assequibles, i que els nens i nenes tenen tarifa reduïda.

Més informació:
http://www.intercambiocasas.com
http://www.intervacacionesclub.com
Acampada lliure
L’acampada lliure està cada vegada més restringida, però encara és possible en alguns indrets. Es considera acampada lliure la que fem durant un màxim de 4 nits i amb un màxim de 4 tendes. Sempre cal tenir en compte que la normativa del municipi la permeti i que l’indret tingui unes condicions mínimes, especialment aigua a prop. Sovint hi ha municipis que permeten l’acampada lliure de forma temporal, coincidint amb mercats, fires o festivals. En qualsevol cas, cal que ens assegurem amb les autoritats locals i autonòmiques que no hi haurà problema per acampar. També cal que tinguem en compte mesures bàsiques d’higiene i de civisme. Si és el cas que podem organitzar-nos en grup –com a entitat d’educació en el lleure–, podem utilitzar els terrenys d’acampada de les xarxes existents. Atenció!, per acampar dins una zona hidràulica, cal tenir el permís de la confederació hidràulica corresponent.

Més informació:
http://www.campawiki.net
http//:cij.palmademallorca.es
http://www.campaments.org

Càmpings de muntanya
No cal que expliquem què és un càmping, però encara hi ha qui només els identifica amb terrenys d’acampada massiva, força despersonalitzats, farcits de serveis, d’activitats preparades i d’incitacions al consum. El nostre suggeriment és el de buscar i remenar càmpings més petits, sovint a la muntanya o a l’interior, i descobrir-hi una altra manera de fer acampada: amb menys (o sense) propostes organitzades, però amb un aire més familiar i més autogestionat. Moltes vegades els mateixos nens i nenes, que acaben fent-se una colla, organitzen els jocs i excursions, i sempre hi ha alguna mare o algun pare que s’engresca a muntar-los un taller o acompanyar-los fins a un cim proper. En llocs així, les nits són més fresques que a la platja… i més silencioses. Si us fa mandra la tenda i no teniu caravana, molts càmpings en tenen per llogar. Per a famílies grans o per a molts dies, un habitatge mòbil (mobil-home) o un bungalou són bones opcions.

Més informació
http://www.campings.net
http://www.campingsonline.com

Compartir cases de turisme rural
Fa algun temps que es va estenent la idea que el turisme rural no és barat, perquè les instal·lacions són cada cop de més qualitat, i sovint es lloguen són cases senceres i per períodes llargs de temps. Una manera d’economitzar és reservar una casa força gran, on ens assegurem que tindrem dues o tres zones diferenciades –amb un bany com a mínim per zona, o que sigui prou gran– i compartir-la amb una o dues famílies més. Sovint aquestes cases són masies situades enmig de la natura i permeten combinar les comoditats d’una casa pròpia amb els avantatges de l’allotjament de vacances. Això sí, cal que establim certs pactes, més o menys explícits, amb la família amb qui compartim l’allotjament: si només és un “compartir espai” o també es faran activitats conjuntes; quins espais són els de cada família i quins els compartits, o com s’organitzarà el tema dels àpats.
Més informació:
http://www.turismerural.com
http://www.toprural.com

vacances

La família nòmada
Molts de nosaltres hem fet, quan érem (més) joves, algun d’aquells viatges amb cotxe en què evitàvem peatges, dormíem on podíem i menjàvem llaunes de conserva. Avui, que ni nosaltres tenim vint anys ni els nostres fills tampoc, en podem fer una versió una mica més còmoda amb un cotxe gran i una tenda de campanya. No tots els nens i nenes aguanten llargues jornades de viatge, però podem organitzar un viatge, per exemple, amb una tirada llarga el primer dia (cinc o sis hores màxim!), un parell de dies de descans, un altre parell de dies de viatge, un altre de descans i un últim dia per tornar a fer la ruta cap a casa, aprofitant en part la matinada o la nit perquè dormin. Podem buscar càmpings de segona i, per menjar, combinar àpats cuinats els dies més estables amb entrepans, llaunes i alguna cosa preparada els dies de ruta. La versió més barata: fer ruta a peu (itineraris com el Camí de Sant Jaume estan molt organitzats). Una alternativa: l’Inter-rail, abonaments de tren temporals per Europa, encara que per a famílies resulta car i potser incòmode. La versió “de luxe”, és clar, és fer ruta amb una caravana llogada.
Més informació:
http://www.racc.es

Opcions al sud de França
Durant anys hem pensat que més enllà dels Pirineus tot era més car. El cert és que, a la vista de l’experiència en turisme familiar d’aquell país –i una mentalitat potser més pragmàtica-, algunes opcions són sorprenentment més barates. Només a tall d’exemple: els càmpings municipals, estesos per moltes regions –per exemple, els Pirineus Orientals-, són poc més que un terreny d’acampada, però si sou poc exigents hi trobareu bons preus i ambient tranquil. Les gîtes o cases rurals, per la seva banda, tenen moltes opcions per a famílies, amb tota mena de preus i d’instal·lacions.
Més informació:
http://www.gites-de-france.com
http://www.campings-francia.com

Redacció. (maig i juny 2011). Vacances per quatre duros. Viure en Família, num. 39.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 20 Juny 2013 by and tagged , .
%d bloggers like this: