REVISTA VIURE EN FAMÍLIA

Per a mares i pares: criança, educació, psicologia i salut

Tenir-los presents

Com és possible que les mares es concentrin en els seus nadons fins al punt que obliden coses essencials, com la cartera o les sabates? Que potser se’ls ha fos el cervell? A més, una cosa és concentrar-se en alguna cosa un parell d’hores, i una altra, com afirmen moltes mares, estar pensant constantment en els nadons, dia i nit. De debò són sinceres?

Així comença el deliciós article de Naomi Stadlen al Viure en família de novembre-desembre, extret del seu llibre “Cómo aman las madres” (Ed. Urano). I és que pel que mostra Stadlen amb nombrosos testimonis, les mares de nadons tenen una mena de “sana obsessió” per ells, que lluny de ser una anomalia, és un mecansime que els garanteix la supervivència i el vincle emocional. Naomi mostra, per exemple, com mentre algunes mares diuen: “se m’obliden les paraules”, “no tinc memòria”, “no escolto el que em diu la gent”…aquestes mateixes mares són capaces de captar i comprendre fins a l’últim petit gest del seu fill o filla. “M’està dient que vol que el posi a la seva motxilla”, diu una mare, davant la sorpresa de la pròpia Stadlen, que li pregunta “Com diu això una criatura de vuit setmanes?”. I la mare respon “No ho sé. Simplement ho sé”.

Naomi Stadlen també explica en l’article com tot això esgota enormement, és una gran energia la que cal posar en “estar pendent”, en tenir-los presents. “Les mares han d’estar constantmCoberta Viure en família 46ent observant canvis i adaptant-s’hi”, explica l’autora. “Curiosament, a mesura que una mare aprèn a estar sempre pendent del seu fill, els resultats poden semblar tan harmoniosos i fàcils d’aconseguir que a altres persones (i fins i tot a la mateixa mare) arriba a semblar que la comprensió de la criatura s’ha donat per si sola. Només el seu cansament mental indica el gran esforç mental que ha suposat en realitat”.

En aquest número, a més, la terapeuta Montse Voltes ens explica la importància psicològica de les famílies, l’educadora infantil Mercè Camps ens ajuda a comprendre com es té cura dels infants a les escoles bressol, l’experta Àngels Massagué ens aporta valuosa informació i pistes per tenir cura del perineu i un dossier recull idees pràctiques per a la tardor (atenció als fantàstics embolcalls amb material reciclat!).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 7 Novembre 2012 by .
%d bloggers like this: